Με εισηγητή τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας με τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, το βράδυ της Πέμπτης 3 Ιουνίου στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Μοναδικό θέμα της συνάντησης ήταν η «Στων πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού» και είχαν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι πληρωμάτων που επιθυμούν να κατασκευάσουν άρματα.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι περιπτώσεις των χώρων που έως τώρα διερευνήθηκαν. Η αναζήτηση των χώρων βασίστηκε στις προδιαγραφές που είχαν θέσει τα πληρώματα. Οι χώροι, όμως, δεν κρίθηκαν κατάλληλοι επειδή είτε δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές αυτές είτε γιατί το ενοίκιο που ζητήθηκε ήταν απαγορευτικό.

1(1)

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση ενός κατάλληλου χώρου για τη στέγαση των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού είναι εντατικές αφού στη βούλησή της είναι η ενίσχυση της πρωτοβουλίας των συμπολιτών μας για την τέχνη και τη δημιουργία. Ο χώρος που αναζητείται, απευθύνεται για όλα ανεξαιρέτως τα πληρώματα, που έχουν τη βούληση να κάνουν τις κατασκευές και τις δημιουργίες τους για το Καρναβάλι. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να τεθεί καθαρά το πλαίσιο της στήριξης και της ενθάρρυνσης των ανάλογων πολιτιστικών-καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Τώρα που επαναπροσδιορίζονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η βούληση και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής κινούνται στην κατεύθυνση εξεύρεσης σύντομα στέγης για τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παρεμβάσεις έκανε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι, Ήρα Κουρή, νομικές διευκρινίσεις έδωσε ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Το ραντεβού της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας με τα πληρώματα ανανεώθηκε για προσεχή συνάντηση που θα εξεταστούν οι νέες περιπτώσεις χώρων για τη στέγασή τους, που θα προκύψουν έως τότε.

Πηγή: patrastimes.gr