Η επίσκεψη της Ώρας Πατρών στα Σελλά και στην Πιτίτσα είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη και τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες. Η επίσκεψή μας κατέγραψε, ότι οι ορεινές κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από τη δημοτική αρχή.

Η πρόσβαση μέσω του οδικού δικτύου γίνεται με πάρα πολλά προβλήματα, αφού ο δρόμος έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί. Η κοπή των χόρτων γίνεται χάριν της προσπάθειας και της φιλοτιμίας των κατοίκων ενώ τα προβλήματα της ύδρευσης είναι έντονα αφού οι αντλήσεις νερού που έχουν γίνει αλόγιστα, στερεύουν τις πηγές που είναι χρήσιμες για τους κατοίκους. Επιμένουμε, ότι το νερό από το φράγμα και η σωστή διαχείριση του από το διαδημοτικό φορέα είναι μονόδρομος.

Η περισυλλογή των απορριμμάτων και η τοποθέτηση μπλε κάδων είναι ένα από τα αιτήματα των κοινοτήτων καθώς και η διαχείριση από τους ίδιους των χρημάτων της πάγιας.

Ακόμα ένα αίτημά τους είναι η συχνότερη συγκοινωνία.

Η ένταξη σε ένα οραματικό σχεδιασμό των περιαστικών περιοχών αλλά και του ορεινού όγκου του δήμου θα μπορούσαν με τις κατάλληλες υποδομές να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά  του βουνού αλλά και τα ιστορικά μνημεία για να βγάλουν τις κοινότητες από την απομόνωση. Θα μπορούσε έτσι να βοηθηθεί η επισκεψιμότητα και επομένως ανάπτυξη των κοινοτήτων. Ο δήμος  μέσω προγραμμάτων και συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να οργανώσει επισκέψεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν αλλά και να μάθουν οι πατρινοί μαθητές τις ορεινές περιοχές.

Πηγή: patrastimes.gr