Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου επισκέφθηκε σήμερα την περιφέρειά μας και είχε συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη, όπου και συζήτησαν ζητήματα κοινής δράσης των δύο φορέων.

Γνώμονα της εν λόγω συνεργασίας αποτελεί η άμεση εξυπηρέτηση κάθε περιστατικού, που διακομίζεται προς τις Νοσηλευτικές Μονάδες αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στόχος είναι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και η κατάρτιση ενός νέου πλάνου για την αντιμετώπιση των περιστατικών για όλη την περιοχή που καλύπτει η 3η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ (Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά). Στη συζήτηση συμμετείχαν και η Διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος του ΕΚΑΒ κ. Γκέλυ Κανελλοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι των πληρωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνάντησης, παραδόθηκε, και πλέον ανήκει στη δύναμη του ΕΚΑΒ Πάτρας, μία δίκυκλη μηχανή ταχείας ανταπόκρισης σοβαρών περιστατικών, ενώ τιμήθηκε και ο δωρητής της μοτοσικλέτας κ. Διονύσης Πλέσσας.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι το επόμενο διάστημα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα ενισχυθεί με είκοσι (20) καινούρια ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δέκα (10) ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Μάλιστα, όπως δήλωσε, η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού.

IMG-fe36d2347df3d446a0d5b49f89afd460-V

Επίσης ο Διοικητής ανέφερε ότι η 6η Υ.ΠΕ σύντομα θα αποκτήσει και μία (1) μοτοσυκλέτα άμεσης ανταπόκρισης, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την υγειονομική κάλυψη της Πάτρας. Όλα τα ανωτέρω θα βρίσκονται σε πλήρη διασύνδεση με το πρόγραμμα δράσης του ΕΚΑΒ. Τέλος ο κ. Γιάννης Καρβέλης εξήρε την γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου.

Πηγή: patrastimes.gr