Με τον αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, αλλά και παρουσία εκπροσώπων του γραφείου του Πρωθυπουργού, συναντήθηκε διαδοχικά η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αντικείμενο τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ οι συναντήσεις έγιναν μετά τον πρόσφατο θόρυβο που δημιουργήθηκε από τοποθετήσεις στο οικονομικό Forum των Δελφών, οι οποίες αναπαρήχθησαν από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Οι συναντήσεις, σύμφωνα με την Ένωση, διεξήχθησαν «σε κλίμα αμοιβαίας αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου εκάστου μέρους».

Παράλληλα, διευκρινίστηκε «κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό», ότι δεν υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της Κυβέρνησης σχετικά με θέματα, που άπτονται της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, με σκοπό την κοινή αποδοχή προτάσεων και αναγκαία συναίνεση των λειτουργών της».

Πάντως, ξεκαθαρίστηκε ότι «το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης προσδιορίζεται παγίως από το ισχύον Σύνταγμα και τις αρχές του Κράτους Δικαίου».

Πηγή: patrastimes.gr