Έντονη ανησυχία, προβληματισμός και προειδοποίηση για εκτίναξη κρουσμάτων στην περιοχή αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, εκφράζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Τροφίμων Αχαΐας, μετά τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε μονάδα τυποποίησης στο Αίγιο.

H ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών:

“Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται τις τελευταίες μέρες σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που δραστηριοποιούνται στη συσκευασία και τυποποίηση τροφίμων-ποτών στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ο συγχρωτισμός των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς που επιβάλλει η εργοδοσία προς όφελος της κερδοφορίας της, δημιουργούν αυτή την εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους. Επίσης είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη λήψη και την επιβολή στους εργοδότες των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η διάδοση του κορωνοϊού καθώς στην περιοχή το επίπεδο του ιικού φορτίου παραμένει υψηλό, την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας (Νοσοκομείο Αιγίου) λειτουργεί στο κόκκινο ως αποτέλεσμα της χρόνιας απαξίωσης και υποστελέχωσης από όλες τις κυβερνήσεις.

Απαιτούμε άμεσα:
• Μαζικά δωρεάν τεστ με ευθύνη του κράτους σε όλους τους εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους δουλειάς.
• Πλήρης ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας της ευρύτερης περιοχής, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, λειτουργία όλων των ειδικοτήτων για δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών. Να δημιουργηθούν ιατρεία, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή της Αιγιάλειας.
o Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας λόγω της εκρηκτικής κατάστασης της πανδημίας
Καλούμε όλους τους συναδέλφους για οποιαδήποτε ζήτημα προκύπτει και αφορά τα δικαιώματα και την υγεία μας, χωρίς κανένα δισταγμό να επικοινωνήσετε με το Σωματείο μας.
Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους μας που νοσούν από τον κορωνοϊό.

Πηγή: patrastimes.gr