Τα Ψηλαλώνια της Πάτρας έγιναν το βράδυ της Παρασκευής χθες σημείο αναφοράς της ελληνικής χορωδιακής πραγματικότητας,  προσφέροντας μιας άλλης διάστασης παραστάσεις και εμπειρίες, μέσα από την προβολή της μουσικής των φωνητικών συνόλων.

Στο ξεκίνημα του Μουσικού Ανταμώματος , δεκάδες φίλοι της χορορωδιακής μουσικής , απόλαυσαν φωνητικά σύνολα, σε μοναδικές ερμηνείες, τα οποία «γέμισαν» την πόλη με ξεχωριστά ακούσματα.

DSC_0382 DSC_0364

Σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της Πάτρας ξύπνησαν θύμισες και οι άνθρωποι – έστω και εν με΄σω περιορισμών – ήρθαν μουσικά και ψυχικά πιο κοντά,  απολαμβάνωντας ξεχωριστά ακούσματα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε, ότι «η συγκεκριμένη δράση ήρθε για να μείνει, καθώς ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει ήδη προγραμματίσει την θεσμοθέτησή της, τονίζοντας παράλληλα πως η υλοποίηση του φετινού τριημέρου έγινε χάρη στην προσπάθεια του Οργανισμού καθώς αρχικά αυτή ήταν ενταγμένη σε πανελλαδική ενότητα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, αλλά απεντάχθηκε λόγω των μέτρων».

DSC_0706 DSC_0579

Το Μουσικό αντάμωμα στα Ψηλαλώνια συνεχίζεται σήμερα ( Σάββατο)  όπου  πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας στις 8.00 το βράδυ,  η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας θα παρουσιάσει  Θεατρικό δρώμενο για τον Παναγιώτη Καρατζά.

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» θα πάρουν κατά σειρά εμφάνισης η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ “SANTA MAURA», το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΝΤΗΧΩ», το ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΤΡΑΣ “VOCAL” και η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ»  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

Το αντάμωμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου με τη συναυλία του  Μικρού Συνόλου Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας με θέμα «Παράδοση και Ρεμπέτικο».

Συντελεστές: Νίκος Μήλας – βιολί, Χριστίνα Κουκή- σαντούρι, Σέργιος Βούλγαρης- κρουστά, Δήμητρα Τσατσού- τραγούδι, Ευγένιος Βούλγαρης- ούτι, τραγούδι Επιμέλεια : Ευγένιος Βούλγαρης

DSC_0973

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πηγή: patrastimes.gr