Στην κεντρική πλατεία της Θέρμης θα συνεχιστεί την Παρασκευή η διενέργεια των rapid tests για τον κορωνοϊό, που πραγματοποιεί για τους επαγγελματίες-μέλη του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η δράση στη Θέρμη διοργανώνεται από κοινού και με τον εκεί Δήμο και την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων της περιοχής.

Αναλυτικότερα, η δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια», που άρχισε τον Δεκέμβριο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται περιφερειακά, καθώς μετά τη Θέρμη σειρά έχουν η Σίνδος, ο Λαγκαδάς και ο Εύοσμος. Περιλαμβάνει τη διενέργεια ελέγχων για τον Covid-19 στα μέλη του ΕΕΘ που το επιθυμούν, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να στηριχθούν οι επαγγελματίες κατά τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Υπενθυμίζεται ότι και τα 30 τεστ που έγιναν στην πρώτη φάση ήταν αρνητικά.

Τα τεστ διενεργούνται από ειδικά καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτές του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΕΘ. Τα μέλη του ΕΕΘ από την περιοχή της Θέρμης που επιθυμούν να κάνουν το τεστ θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως με την πρόεδρο του Τμήματος Επαγγελματιών του Επιμελητηρίου, Φανή Μπλιούμη.

Πηγή: patrastimes.gr