Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία εξετάζει την προοπτική επιβολής καθολικού lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια, ενώ σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην Αττική, η οποία ήδη από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε σκληρό lockdown, με σχολεία και λιανεμπόριο να παραμένουν κλειστά έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στα πρόθυρα του σκληρότερου lockdown είναι ολόκληρη η Αχαΐα, καθώς έως τώρα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μόνο για την Πάτρα. Τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 94 νέα κρούσματα. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα ανησυχεί τους ειδικούς διότι μπορεί να επηρεάσει και τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Ρέθυμνο ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να επιβληθούν ακόμα σκληρότερα μέτρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η Κρήτη έχει καταγράψει αρκετά κρούσματα και των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά. Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία την Πέμπτη κατέγραψε 35 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Χαλκίδα έχει μπει ήδη στο σκληρότερο lockdown.

Πληροφορίες φέρουν την Επιτροπή να επικεντρώνεται κατά τη σημερινή της συνεδρίαση σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υποχρεώνουν στην άμεση λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο ειδικοί ήδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πόλη, φοβούμενοι το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να φτάσουν στα όριά τους, όπως τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Πηγή: patrastimes.gr