Με αστερίσκο κατά πόσο έχει διευθετηθεί το ζήτημα του μπελά Πολάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται αυτή την ώρα και νέα σύσκεψη του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, για το Ασφαλιστικό, με εισηγήτρια την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ατζέντα  έχει οριστεί ως μονοθεματική μεν και αφορά την επικουρική ασφάλιση αλλά σπανίως δεν “εκφεύγει” η συζήτηση και σε εφ όλης της ύλης ζέοντα πολιτικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη συνεδρίαση  του Πολιτικού Κέντρου εντός του Αυγούστου ( το ευέλικτο άτυπο Όργανο των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα) όπου και στις δυο προηγούμενες συνάξεις του, χαράχθηκε η “γραμμή”: Στην πρώτη, προκειμένου να συμφωνηθούν οι “χαμηλοί τόνοι” και η στρατηγική του κόμματος όσο ακόμη ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές και την δεύτερη,  μόλις την περασμένη Πέμπτη, με επίδικο τυπικώς την Πανδημία και κυρίως μενού, τον Παύλο Πολάκη.

Αντεπίθεση και αυτοκριτική

Η σημερινή σύσκεψη αναμφιβόλως εντάσσεται στην “αναδιοργάνωση” του κόμματος εν όψει της αντεπίθεσης που ετοιμάζεται να “σαλπίσει” ο Αλέξης Τσίπρας – και εν όψει ΔΕΘ. Η επικουρική ασφάλιση, έχει ήδη μπει ως σημαίνον ζήτημα στην ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα ακόμα για το οποίο έχει προαναγγελθεί μήνες τώρα ότι θα κηρύξει “πόλεμο” στην Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέραν τούτων, με συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ του σαββατοκύριακου, φάνηκε διατεθειμένος να τοποθετηθεί δημόσια και για το θέμα που ταλανίζει εδώ και δυο χρόνια το κόμμα του, το “αντιΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο.

Το απέδωσε μεν εν πολλοίς στην επικοινωνιακή υπεροπλία της Ν.Δ, και σε “διαστρέβλωση” των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για πρώτη φορά σε δημόσια αποστροφή του, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το ίδιο το κόμμα του, με τη χαρακτηριστική φράση” φταίμε και εμείς”. 

Είναι ενδεικτικές οι αναφορές του επ αυτού: 

1. “Όσο για αυτό που αποκαλείτε αντισύριζα μέτωπο, νομίζω ότι δεν υπάρχει πια μέτωπο. Αυτό φαίνεται από τις συνεδριάσεις της Βουλής μέχρι τις συζητήσεις στα καφενεία. Ενώ το αντισύριζα ρεύμα έχει εξασθενίσει σοβαρά. Πνέει τα λοίσθια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη και την μονότονη προσπάθεια των φιλικών του ΜΜΕ να το συντηρήσουν”.

2. “Από εκεί και πέρα προφανώς και εμείς το τροφοδοτήσαμε, διότι τα δικά μας λάθη ή τις δικές μας αντικειμενικές αδυναμίες εκμεταλλεύτηκαν για να στήσουν την προπαγάνδα τους”.

3. “Εμείς στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε τις άμυνές μας απέναντι σε αυτόν τον προπαγανδιστικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μηχανισμό ενίοτε τον τροφοδοτούσαμε και δίναμε πάτημα να δημιουργείται μια εικόνα εντελώς αντίθετη από την πραγματική για το ήθος και ύφος της διακυβέρνησής μας”.

Πηγή: patrastimes.gr