Οικογενειακώς παραθέριζε στην Κρήτη ένας νεαρός Βρετανός ιορδανικής καταγωγής, παρ’ όλο που του είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για λόγους εθνικής ασφάλειας, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους από τις βρετανικές αρχές!

Ο 27χρονος αφίχθη αεροπορικώς στο «Ελ. Βενιζέλος» από την Βρετανία στις 30 Αυγούστου μαζί με την σύζυγό του, τους γονείς της και τα παιδιά του και πήγαν όλοι μαζί στην Κρήτη, όπου διέμεναν στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι από το 2017 του είχε απαγορευθεί η είσοδος σε ελληνικό έδαφος, βάσει συμφωνίας των βρετανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, με το αιτιολογικό ότι στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία και είχε σχέσεις με το ISIS.

Ο νεαρός Βρετανός είχε ανακριθεί τότε και είχε ισχυριστεί ότι ταξίδεψε στην Συρία ως μέλος αποστολής παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ωστόσο η απαγόρευση που είχε εκδοθεί από τις βρετανικές αρχές εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ. Έτσι, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης και θα απελαθεί άμεσα στην Βρετανία, ενώ είναι άγνωστο αν θα τον ακολουθήσει η οικογένειά του.

Πηγή: patrastimes.gr