Την φαεινή ιδέα να συγκρίνει το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία με το Άουσβιτς είχε ο Πιρς Κόρμπιν, αδερφός του πρώην προέδρου των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Πιρς, αρνητής του εμβολίου, γνωστός και μη εξαιρετέος στις βρετανικές αρχές καθώς έχει συλληφθεί εννέα φορές, διένειμε φυλλάδια σε νοικοκυριά του Λονδίνου που απεικόνιζαν ένα σκίτσο το οποίο συνέκρινε το πρόγραμμα εμβολιασμού με το ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου. Αποτέλεσμα, οι βρετανικές αρχές να του πέρασουν για μία ακόμη φορά χειροπέδες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o Πιρς Κόρμπιν συνελήφθη για «κακόβουλη επικοινωνία και ενόχληση του κοινού».

Το σκανδαλώδες σκίτσο στο φυλλάδιο δείχνει την επιγραφή που οδηγεί στο Άουσβιτς με την πινακίδα να γράφει: «Τα εμβόλια είναι ασφαλής δρόμος προς την ελευθερία» .

Σαν λεζάντα στο σκίτσο, υπάρχει ένα άρθρο της εφημερίδας «Evening Standard» με τον ίδιο τίτλο και το ακόλουθο σχόλιο: «Αυτός ο κυνικός τίτλος εφημερίδας ανήκει παραδοσιακά στο ναζιστικό σλόγκαν “Arbeit Macht Frei”(Η Εργασία Απελευθερώνει) αν και στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι το αντίθετο.»

Αρνητής των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ο Πιρς Κόρμπιν, παρόλο που ο κορωνοϊός στη Βρετανία συνεχίζει να καλπάζει, εξακολουθεί να τάσσεται κατά του lockdown. Μάλιστα, τους τελευταίους εννέα μήνες έχει συλληφθεί εννέα φορές, καθώς εμπλέκεται σε πολλές νομικές μάχες για την αντίθεσή του στα μέτρα, ισχυριζόμενος ότι είναι μια επίθεση κατά των πολιτικών ελευθεριών.

Αντιτίθεται επίσης στο πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης και στη γενική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Λονδίνο, ο αδελφός του Τζέρεμι Κόρμπιν υποστηρίζει ότι οι πολιτικές του για το τέλος των περιορισμών του κορωνοϊού θα βοηθήσουν το Λονδίνο να «ξαναζήσει».

Πηγή: patrastimes.gr