Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων της απειλής και της εξύβρισης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σε έλεγχο που ενήργησαν, σήμερα τα ξημερώματα, σε οικία στην Κάτω Αχαΐα, διαπίστωσαν ότι ο άνδρας, είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση (γιορτή), όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένοι, τουλάχιστον (18) άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο διοργανωτής απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε σωματική βλάβη στον έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο.

Παράλληλα, ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων στην οποία συμμετείχαν οι δύο συλληφθέντες απώθησαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, ενώ ένα από τα άτομα άσκησε βία σε έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του διοργανωτή της εκδήλωσης και τον συνέλαβαν σήμερα το πρωί, βεβαιώνοντάς του παράλληλα διοικητικό πρόστιμο, ύψους (3.000) ευρώ, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο συμμετεχόντων στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους (600) ευρώ, για άσκοπη μετακίνηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: patrastimes.gr