Το δριμύ ψύχος στη δυτική Ευρώπη μετέτρεψε σε παγοδρόμια λίμνες και κανάλια στην Ολλανδία δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς τολμηρούς να τολμήσουν να κάνουν πατινάζ, χωρίς να λείψουν όμως τα ατυχήματα.

Δυσάρεστη εμπειρία είχε τουλάχιστον ένας Ολλανδός, που αψήφησε το lockdown και το τσουχτερό κρύο και βγήκε ημίγυμνος να κάνει πατινάζ σε παγωμένο κανάλι του Άμστερνταμ, αλλά σε κάποιο σημείο ο πάγος ήταν πολύ λεπτός με αποτέλεσμα να καταλήξει στα παγωμένα νερά με το σχετικό βίντεο να γίνεται viral στο Τwitter.

Tελικά κατάφερε με τη βοήθεια ενός άλλου πατινέρ, που του πέταξε σκοινί διακινδυνεύοντας να έχει την ίδια τύχη, να βγει απ’ το νερό και μετά από μια υπόκλιση στους θεατές να αποχωρήσει. Ευτυχώς φορούσε μαγιό, σε αντίθεση με άλλους ριψοκίνδυνους που έπεσαν στα παγωμένα νερά με τα ρούχα τους και χρειάστηκαν τη συνδρομή τρίτων για να βγουν. Οι Ολλανδοί είχαν την Κυριακή μια σπάνια ευκαιρία να βγουν για πατινάζ στα κανάλια, αλλά ορισμένοι δεν απέφυγαν τις τούμπες με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Οι Αρχές στην Ολλανδία είχαν κηρύξει «κόκκινο συναγερμό» καθώς η καταιγίδα Ντάρσι βύθισε τον υδράργυρο στους -5 C, στην πρώτη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε τη χώρα εδώ και μια δεκαετία.

Σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, που μπήκε τις τελευταίες μέρες στην… κατάψυξη, οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν το πατινάζ σε παγωμένες λίμνες καθώς ο πάγος άρχισε να λιώνει. Στο Βερολίνο η αστυνομία επιστράτευσε μάλιστα ελικόπτερα για να καλέσει με τηλεβόες τις οικογένειες να φύγουν.

Στη βόρεια Αγγλία ορισμένοι ριψοκίνδυνοι επιχείρησαν να μιμηθούν τις φιγούρες των συμμετεχόντων στο τηλεριάλιτι Dancing on Ice σε παγωμένες απομεμακρυσμένες λίμνες μέσα σε εθνικά καταφύγια, με τις Αρχές να τους προειδοποιούν για τον κίνδυνο του λεπτού πάγου, αλλά και της δυσχέρειας των σωστικών συνεργείων να προσφέρουν βοήθεια σε δυσπρόσιτες περιοχές. Δύο κορίτσια διασώθηκαν πάντως, όταν έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια ποταμού στο Νότιγχαμσάιρ.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είχε καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν το πατινάζ λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού σε συνωστισμένες περιοχές αλλά και του κινδύνου να καταλήξουν σε νοσοκομεία. Ωστόσο τα τμήματα επειγόντων περιστατικών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διπλάσια του συνηθισμένου περιστατικά καθώς εμφανίζονταν πολίτες με σπασμένους καρπούς κι άλλα κατάγματα και τραύματα που υπέστησαν λόγω πτώσεων στον πάγο. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν αναμένεται να απασχολήσει πολύ τις Αρχές καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να πιάσει στην Ολλανδία τους 14 C μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Πηγή: patrastimes.gr