Μαρτύριο παραμένει η έκδοση των συντάξεων για περισσότερους από τριακόσιους χιλιάδες δικαιούχους, που περιμένουν ακόμα και πάνω από πέντε χρόνια στην ουρά.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι μίλησαν στο MEGA και περιέγραψαν πώς είναι η ζωή χωρίς εισόδημα.

Ο Αρτέμιος Μακαρόνας, 67 χρόνων, εργαζόταν για 41 χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρεία. Από τον Ιούλιο του 2018 περιμένει να πάρει τη σύνταξη του.

«Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου από 25/7 του 2018. Και σήμερα πήγα στα γραφεία μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και μου είπαν για να υπάρχει προτεραιότητα πρέπει να υπάρχει θάνατος ή ανίατη αρρώστια, ή κατασχετήριο δεν καταλαβαίνω αυτά… Για να μου δώσουν δηλαδή την σύνταξή μου πρέπει να πεθάνω;»

Και όλα αυτά την στιγμή που τα μηνιαία έξοδα τρέχουν και δεν υπάρχει από πουθενά πηγή εισοδήματος.

«Όλα τα έξοδα βγαίνουν με δικά μου χρήματα, από τον Ιούνιο του 2017 δεν έχω κανένα εισόδημα».

Στις 315.000 οι εκκρεμείς συντάξεις
Το θέμα αυτό έφερε στην Βουλή με επερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Κοντογεώργος, εγκαλώντας τον κ. Βρούτση για καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του.

Κρούουν το καμπανάκι οι θεσμοί
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών στα πλαίσια της 7ης αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, θα θέσουν επιτακτικά το θέμα της επιτάχυνσης της έκδοσης των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων.

Πηγή: patrastimes.gr