Όλα τα “σφυριά” της Κουμουνδούρου χτυπάνε αυτή τη στιγμή στην ίδια κατεύθυνση: Ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για την εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκεται ημέρες τώρα στα όριά του, ενίοτε, ξεπερνώντας τα, όπως στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σε τούτο συμπυκνώνεται εδώ και ημέρες η αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ

Επικοινωνία
Η καθημερινή “μικροπολιτική” διαχείριση των αντιπολιτευτικών τόνων, αφορά αμιγώς σε θέματα ύφους και επικοινωνίας, αστοχίες ή εκμεταλλεύσιμες αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να “εκτεθεί” εν συνόλω η κυβέρνηση: Λόγου χάριν έχει “χαλάσει” τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ από χθες για μια δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως ο ίδιος πανηγυρίζει το γεγονός ότι οι νεκροί του κορονοιού είναι λιγότεροι από το Βέλγιο.

Εξ ου και στελέχη της Κουμουνδούρου “σηκώνουν” το ζήτημα και ζητούν να πάρει θέση ο πρωθυπουργός : “Οι αθλιότητες των πανηγυρισμών από στελέχη της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον κ. Γεωργιάδη, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά χυδαία τυμβωρυχία και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του δράματος που έχουν δημιουργήσει. Οι αποστάσεις άλλων υπουργών δεν αρκούν. Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση: Επικροτεί τους πανηγυρισμούς ενώ έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα;”.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται άλλωστε και η επί εβδομάδες επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως έχουν χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων στην πανδημία και σύρονται πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς σχέδιο. Οι εγκλήσεις για ” πλήρη απώλεια του ελέγχου”, διαδέχθηκαν τις καλοκαιρινές αιτιάσεις περί “μπάχαλου” στον τουρισμό.

Το στοίχημά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βέβαια , στο επικοινωνιακό πεδίο είναι να βρει την “χρυσή ισορροπία” ανάμεσα στις διαρκείς επιθέσεις στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας χωρίς να της δίνει πάσα για αντεπίθεση πως επενδύει στην κερδοσκοπία πάνω σε νεκρούς και ερείπια.

Πρόσφατες ιαχές όπως του βουλευτή Γιαννούλη ότι η κυβέρνηση σκοτώνει τους πολίτες και όχι η “Αυγή”, κάθε άλλο βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και δυσκολεύουν εξόχως τις επιδιώξεις της ηγεσίας της Κουμουνδούρου.

…και Πολιτική
Από την άλλη μπάντα του σχεδιασμού Τσίπρα είναι η αμιγώς πολιτική διάσταση που δίδει στην διαχείριση της πανδημίας , με “κλειδί” την ιδεολογικοποίησή της.

Κομματικές πηγές επικαλούνται στοιχεία του προϋπολογισμού μιλώντας για περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία για το 2021 , καταλήγοντας στο δια ταύτα τους:

Είναι “πολιτική επιλογή – ιδεοληψία” της κυβέρνησης να μην ενισχύσει την Υγεία γιατί “ενδιαφέρεται μόνο για ιδιωτικοποίησή της την επόμενη μέρα. Ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μία κυβέρνηση που πιστεύει στην ανάγκη ισχυρού δημόσιου συστήματος Υγείας”.

Όσα εν ολίγοις, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας χθες κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομεία “Γεννηματάς”.

Επ αυτού, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι ” Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και σε ένα πλάνο έμπρακτης αναγνώρισης της σημασίας του, μεταξύ άλλων με σημαντική αύξηση δαπανών για την Υγεία, μισθολογικές αυξήσεις και ένταξη σε ΒΑΕ”.

Σε αυτό το κλίμα θα είναι και η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, κατά την πρώτη τη συνεδρίαση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
capital.gr

Πηγή: patrastimes.gr