Μόλις τις προάλλες έγραφε το “Capital.gr” πως για την αξιωματική αντιπολίτευση βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο διαρκείας και σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχουν αποκλειστεί οι πρόωρες εκλογές, ενώ αν δεν υπήρχε ο κορωνοιός θα ήταν βέβαιοι στην Κουμουνδούρου ότι οι πρόωρες βρίσκονται ante portas ( φθινοπωρινών).

Αντανακλάται η παραπάνω περιγραφή και στις καθημερινές εντάσεις με την Κυβέρνηση. Χάλια τα νεύρα στην Κουμουνδούρου, στο παρά πέντε της ολιγοήμερης παραδοσιακής ανάπαυλας λόγω θέρους, ως τον δεκαπενταύγουστο.

Κόντρες
Καυγάς στη Βουλή για την Παιδεία – με “εξειδίκευση” τη βάση εισαγωγής, για την πανδημία, για το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες, για όλα γενικώς, μέχρι και για τον …καύσωνα.

Είναι αλήθεια ότι από τις αρχές της εβδομάδας , σε κατιδίαν συζητήσεις τους στελέχη και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονταν σε μεγάλη αναστάτωση για τις προβλέψεις του εν αναμονή πολυήμερου καύσωνα με την ανησυχία να εντοπίζεται όχι μόνο στον κίνδυνο πυρκαγιών αλλά κυριώτατα μάλλον στο πόσο θα αντέξει το σύστημα χωρίς μπλακ αουτ την αυξημένη ζήτηση τις ( πολλές βάσει των προβλέψεων) μέρες που θα καίγεται ο τόπος.

Χθες το “μπουμπούνισε” και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook εφιστώντας την προσοχή στην Πολιτεία και ζητώντας , στην κορύφωση του καύσωνα η οποία προβλέπεται να σημειωθεί την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία.

Το Μαξίμου το οποίο εννοείται ότι και από πλευράς του δεν αφήνει τίποτα να “πέσει κάτω” και να μείνει αναπάντητο, απάντησε ειρωνικά δια “κύκλων” του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας κυρίως το αίτημά του περί αργίας και διερωτώμενο μεταξύ άλλων “Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι””.

Με εμφανή εκνευρισμό αντίστοιχοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν τον καυγά, ” καρφώνοντας” την Κυβέρνηση για αυτό που παγίως τους θρέφει αντιπολιτευτικά να σφυροκοπούν: την κατά τους ίδιους, διαχειριστική της ανικανότητα: “Ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να μην χρειαστεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο”.

Τα αντικυβερνητικά … πνεύματα στην Κουμουνδούρου είναι εξόχως οξυμμένα. Είτε λόγω της δημοσκοπικής ένδειας του ΣΥΡΙΖΑ είτε λόγω του εκλογικού συναγερμού που εξακολουθεί να ηχεί στο κόμμα είτε για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, η φετινή ανάπαυλα λόγω θερινής ραστώνης δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον προηγούμενο Αύγουστο. Έως την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον, το σφυροκόπημα στην Κυβέρνηση θα είναι πανταχού παρόν και με κάθε αφορμή.

Πηγή: patrastimes.gr