Την άμεση σύγκληση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής επιστημόνων για το σχέδιο ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Φίλης, ο αρμόδιος τομέα Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η γραμματέας της ΚΟ Ολγα Γεροβασίλη σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό «πρωταθλητισμό» στην Ευρώπη.

Πέρσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για «μέτρα». Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση. Πρωτίστως, η αραίωση στις τάξεις και τα τακτικά μοριακά ή rapid test. Το πλήρωσαν αυτό μαθητές, νέοι, εκπαιδευτικοί, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ακούσουν ούτε μια υποκριτική συγγνώμη.

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει, στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συνεπώς, για άλλη μία φορά ζητάμε την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης.

Έτσι θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων».

Πηγή: patrastimes.gr