Πυρά κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος μετέχει εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, την οποία ενημερώνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την προμήθεια των 18 γαλλικών Rafale.

«Ενώ ο #ΥΕΘΑ δηλώνει πως το θέμα με τις νέες #φρεγάτες παραμένει ανοιχτό ο αναρμόδιος κ. Γεωργιαδης έσπευσε να υποστηρίξει την προμήθεια από τις ΗΠΑ. Είναι υπουργός σοβαρής κυβέρνησης ή υπάλληλος πρεσβείας;» τιτίβισε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, απάντησε σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης ότι «όσον αφορά το πρόγραμμα των 4 φρεγατών, όχι δεν γυρίσαμε την πλάτη σε καμία Γαλλία. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα ανοιχτό», προσθέτοντας πως «και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά που θα έρθει ασφαλώς και με τους Γάλλους, αλλά και με άλλους».

Παράλληλα, «επί της αρχής θετική» στην προμήθεια των 18 γαλλικών Rafale εμφανίζεται η Κουμουνδούρου αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τις ένοπλες δυνάμεις, «αλλά περιμένουμε να έρθουν στην Επιτροπή οι 3 συμβάσεις που συνοδεύουν την αγορά τους, για να τοποθετηθούμε» σχολίαζαν πηγές της. Εξαιτίας της μη κατάθεσης των σχετικών συμβάσεων από πλευράς της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα τοποθετηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, όντας, ωστόσο, ευνοϊκά διακείμενη στο θέμα. «Οι ασάφειες είναι τεράστιες» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τις δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της χώρας στον προϋπολογισμό του 2021 και θα τοποθετείται ανά περίπτωση για την προμήθεια κάθε φορά ενός οπλικού συστήματος, όπως διευκρίνισε χθες ο βουλευτής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ρ/σ Alpha. «Ενίσχυση χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως αυτή χρειάζονται; Να μην ξέρουμε πώς θα ενισχυθούν; Χρειάζεται εστιασμένα να λένε να πάρουμε αυτό, εκείνο κ.λπ. Δεν υπάρχουν αυτά, οπότε ψηφίζουμε “παρών”. Κάθε ένα που θα έρχεται τη Βουλή θα το εξετάζουμε», κατέληξε.

Πηγή: patrastimes.gr