Τον ίδιο τον πρωθυπουργό στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά «το συγχωροχάρτι» που έδωσε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την πράξη του να δημοσιοποιήσει ονόματα νηπίων, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση προκάλεσε και την εισαγγελική παρέμβαση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  μιλούν για  «χυδαιότητα και υποκρισία» του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος «από τη μια καλύπτει το ρατσιστή βουλευτή του (Κωνσταντίνος Μπογδάνος), αρνούμενος να τον διαγράψει και από την άλλη χρησιμοποιεί την οικογένεια Αντετοκούνμπο για να ξεπλύνει τη ντροπή».

Σε ανακοίνωση του μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι  «το όνομα Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα μικρών μαθητών, που χωρίς ντροπή και με ακροδεξιό μίσος δημοσίευσε και στοχοποίησε προχθές ο κ. Μπογδάνος».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιάννη Οικονόμου, που υποστήριξε ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά», πυροδότησε ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι προφανώς ο πρωθυπουργός δεν θέλει να «ενοχλήσει» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο καθώς θεωρεί ότι του συγκρατεί μαζί με αλλά στελέχη το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ. Οι ίδιοι άνθρωποι χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό «αδύναμο καθώς δεν μπορεί να διαγράψει ούτε τον Μπογδάνο, καθώς φοβάται μήπως δημιουργήσει δικό του κόμμα συσπειρώνοντας γύρω του τους ακροδεξιούς».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ξεπέρασε κάθε όριο. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές, όπως όλοι οι πολίτες, είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο. Ο κ. Μπογδάνος με μια ακροδεξιά κίνησή του, στοχοποίησε νήπια με μεταναστευτική καταγωγή που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Είναι τιμή μας, όμως, που έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα παιδιά. Ο Κ. Μπογδάνος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δύο μέρες τώρα δεν έχει μιλήσει αποδεικνύει την αδυναμία και τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ. Και όσο δεν μιλάει ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με τον Μπογδάνο».

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος, σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστάτησε για να δοθεί  «συγχωροχάρτι» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως με επιστολή τους από τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν να κινήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά τον βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο ο Κώστας Τασούλας επέλεξε να δώσει «άφεση αμαρτιών», λέγοντας «τον είδα, με έπεισε, είναι μετανοιωμένος».

Πηγή: patrastimes.gr