Επίθεση στην κυβέρνηση για την αιφνιδιαστική απόφαση στην Αχαΐα να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα παρόλο που από την περασμένη Τετάρτη οι έμποροι της περιοχής ετοιμαζόντουσαν να ανοίξουν, εξαπέλυσε η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. της Αχαϊας.

Σε ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξης:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τους πηχυαίους τίτλους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μέσα σε λίγες ώρες αυτό ανατράπηκε για την Αχαΐα.

Η Κυβέρνηση πούλησε «φρούδες» ελπίδες στο κόσμο του λιανεμπορίου της Αχαΐας ότι μετά από πολύμηνο lockdown θα είχαν την δυνατότητα, όπως θα συμβεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους.

Από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες για το οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου οι επιχειρηματίες ξεκίνησαν τις απαραίτητες προετοιμασίες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Παρασκευή αργά το βράδυ ενημερώθηκαν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο νομό μας.

Το γεγονός αυτό και συγκεκριμένα η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Αχαΐα, πριν καν προλάβουν να ανοίξουν, δεν είναι μόνο ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης αλλά πρόκειται για έναν στυγνό κυβερνητικό εμπαιγμό.

Για ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Κυβέρνηση πορεύεται χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό και ότι λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με όρους πρόσκαιρου επικοινωνιακού κόστους και οφέλους.

Η Κυβέρνηση δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση στην οικονομία και εξαντλούν εντέλει τις αντοχές της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας.

Στην Αττική το λιανεμπόριο θα ανοίξει γιατί – όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές – ο κ. Άδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αυτή υπαναχώρησε – γιατί άραγε;

Πηγή: patrastimes.gr