Προ τελευταία ημέρα του χρόνου χθες και στο νησί της Σύρου, είχαμε ένα πανέμορφο χαιρετισμό πλοίου στη ναυτομάνα Σύρα. Έφτασε λοιπόν, η ώρα του αποχαιρετισμού για τα ταχύπλοα της Seajets μετά την παράταση δρομολογίων που πήραν μένοντας στα νησιά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το Power Jet αναχώρησε για τελευταία φορά για το 2020 από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με μία πιρουέτα που “επιμελήθηκε” ο Συριανός καπετάνιος Γιάννης Παπαμάρκος. Το ταχύπλοο της SEAJETS εκτελούσε μέχρι και χθες το δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Σαντορίνη εξυπηρετώντας τους κατοίκους των νησιών σε μέγιστο βαθμό.

Με μια σειρά από εντυπωσιακές περιστροφές και πατώντας διαρκώς την κόρνα του πλοίου ο Συριανός καπετάνιος προσέφερε ένα αξέχαστο θέαμα. Με διάχυτα συναισθήματα, συγκίνησης, ο καπετάνιος, χαιρέτισε την αγαπημένη του πατρίδα με ένα παρατεταμένο σφύριγμα τόσο κατά την άφιξη του όσο και στην αναχώρηση.

Στο τελευταίο δρομολόγιο της φετινής σεζόν, ο καπετάνιος θέλησε να εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά και βρέθηκε με την πλώρη του πλοίου προς την προβλήτα, κάνοντας μια «υπόκλιση» (βαρώντας την κόρνα του). Στην συνέχεια ακολούθησε μια… πιρουέτα με το πλοίο να κάνει στροφή 360 μοιρών.

Στη συνέχεια, συμπατριώτες του Συριανού Καπετάνιου τον χαιρέτισαν αναβιώνοντας το έθιμο του χτυπήματος της καμπάνας όταν ένα πλοίο προσέρχεται ή αναχωρεί από το λιμάνι της Ερμούπολης. Το χτύπημα της καμπάνας του Αγίου Δημήτριου όταν έρχεται ή φεύγει κάποιο πλοίο είναι ιδιαίτερα γνωστό και υπάρχει ολοζώντανο ακόμα και σήμερα. Δείτε τις εικόνες του cyclades24.gr…

Πηγή: patrastimes.gr