Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 2021  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας,  Χαράλαμπου Μπονάνου, συνάντηση των εκπροσώπων όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών εν όψει της λειτουργίας της εστίασης.

Σκοπός ήταν ο συντονισμός των δράσεων αλλά και η αλληλοενημέρωση των αρχών, για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Από  την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ο Αστυνομικός Δ/ντής  Ανδρέας Γκίζας και ο Διοικητής του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτρης Διονυσόπουλος, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων  η Μαρία Καραμπελιά, από την Επιθεώρηση Εργασίας η Β. Σεϊντή, από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας  ο Πρόεδρος  Σπύρος Στεργίου, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο  Χ. Παπασημακόπουλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, η  Γ. Πλώτα Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο  Α. Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Υγιεινής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας και ο Α. Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας.

 «Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων του κλάδου για τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τα πρώτα βήματα που γίνονται για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς και ο συντονισμός της δράσης μας, ώστε να συμβάλλουμε από κοινού στην επαναλειτουργία με παράλληλη προφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τόνισα σε όλους ότι επιβάλλεται να βοηθήσουμε την λειτουργία των επαγγελματιών, λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι έχουν δοκιμαστεί σκληρά από τον εφιάλτη της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες ημέρες, θα πρέπει να λειτουργήσουμε συμβουλευτικά και καθοδηγητικά ώστε να υλοποιούνται τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο, με σεβασμό στο νόμο και στον πολίτη. Όλοι ξέρουμε καλά ότι προέχει η υγεία των πολιτών και όλοι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, βοηθώντας επί της ουσίας και όχι μένοντας σε απλές τυπολατρίες. Η εστίαση ανοίγει και δεν πρέπει να ξανακλείσει. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων και κυρίως των επαγγελματιών, στο πλευρό των οποίων βρισκόμαστε», δήλωσε ο κ. Μπονάνος.

Πηγή: patrastimes.gr