“Την απόλυση των 36  «εργολαβικών» εργαζομένων της εταιρείας ΟΝΕΧ στην ΕΒΟ Αιγίου, που μαζί με τους 94 μόνιμους εργαζόμενους καλύπτουν πάγιες ανάγκες της λειτουργίας και της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου, ανακοίνωσε η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων”, με την Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ, να προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι “Εστω και μια απόλυση για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου”.

Ταυτόχρονα προσθέτει:

“Η αδυναμία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, με βάση τους μνημονιακούς νόμους, οδήγησαν το 2017 στην πρόσληψη συμβασιούχων οι οποίοι με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους κάλυψαν τις ανάγκες λειτουργίας της ΕΒΟ, που όπως το σύνολο της κρατικής πολεμικής βιομηχανίας,  χάνει συνεχώς την ανεκτίμητη τεχνογνωσία μέσω των συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων κλπ. των εργαζόμενων. Όλες οι πολιτικές μέχρι σήμερα που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για συρρίκνωση της εθνικής παραγωγής, ενώ ενδεχομένως η προσπάθεια «απαλλαγής» της ΕΒΟ από τους 36 εργαζόμενους να κρύβει μελλοντικούς σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανικών συμφερόντων ONEX,  αγόρασε τα  2019 τα Ναυπηγεία του Νεώριου στη Σύρο, δείχνει το ενδιαφέρον της για τις αμερικαΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ φαίνεται ως εργοδότης εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΑΣ, με τα οποία έχει σύμβαση βιομηχανικής συνεργασίας.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της διοίκησης την ίδια ώρα που έχουν ανακοινωθεί παραγγελίες άνω των 700εκ σε βάθος πενταετίας και με την Ελλάδα να είναι 2η σε εξοπλισμούς με 2,5% σε ποσοστό του ΑΕΠ στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, με 5,6 δισ. ευρώ το χρόνο, την ίδια ώρα να πετιούνται οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Βέβαια οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αφορούν τη χώρα, αλλά τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και κολοσσιαίους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κρατών και συμμαχιών, που έχουν επιπτώσεις και στη χώρα μας, για το ποια μερίδια του κεφαλαίου θα αναλάβουν τις τύχες μικρότερων βιομηχανιών όπως η ΕΒΟ.

Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την εγχώρια πολεμική βιομηχανία, επιβεβαιώνονται και από την εμπλοκή του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάϊατ σε συνέδρια και φόρουμ στην περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αχαΐας πρέπει να επαγρυπνεί! Τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τις συνεχείς επισκέψεις του πρέσβη των φονιάδων των λαών απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, από τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται για τους λαούς της περιοχής, από τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα που οξύνονται και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΟ!

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!”

Πηγή: patrastimes.gr