Η πολεμική αεροπορία έπιασε στον ύπνο την Τουρκία για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού  δεν έγιναν αντιληπτά τα ελληνικά F-16  που σηκώθηκαν το πρωϊ της Τρίτης από την 116 πτέρυγα μάχης του Αράξου και έφθασαν στην Πάφο συνοδευόμενα από ένα μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αφού έκαναν μια αναγνωριστική πτήση πάνω από την περιοχή του αεροδρομίου, προσγειώθηκαν σε αυτό. Αύριο αναμένεται να αρχίσει το πτητικό πρόγραμμα των ασκήσεων τους.

Σε αυτά τα δύο F16 να προστεθούν και τα τέσσερα αεροσκάφη των ΗΑΕ και της Ελλάδας καθώς και οι ελληνικές φρεγάτες που θα πραγματοποιήσουν κοινά σενάρια που θα διαρκέσουν αρκετές μέρες, ενώ προγραμματίζεται και κοινή άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου, εν μέσω ερευνών του Oruc Reis στην παράνομη τουρκική Navtex.

Μόλις δέκα μήνες μετά και ενώ η Τουρκία έχει πάρει ένα αεροπορικό μάθημα αιφνιδιασμού από την πολεμική μας αεροπορία, τα γεράκια της 336 μοίρας «Όλυμπος» από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου πέταξαν νωρίς το πρωί της Τρίτης μέχρι τη Μεγαλόνησο, με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται την παρουσία τους  περίπου δέκα ναυτικά μίλια πριν φτάνουν τα «Μπλε» F-16 Block 52 M στον διάδρομο προσγείωσης της Πάφου, στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», αναφέρει το hellasjournal.com.

Για προφανείς λόγους η πραγματοποίηση της άσκησης τόσο από κυπριακής πλευράς όσο και από το ελληνικό Πεντάγωνο κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: patrastimes.gr