Για μία ακόμη απαιτητική περίοδο της γρίπης προετοιμάζονται οι φορείς των υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ, αλλά και αξιωματούχοι του τομέα της υγείας καθώς αρχίζει η περίοδος αποστολής των εμβολίων και τα μέτρα κατά του κορονοϊού σταδιακά αίρονται.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού θα πλησιάσουν ή θα ξεπεράσουν αυτούς της προηγούμενης χρονιάς» είπε ο Ντέιβ Ρος αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η δραστηριότητα της γρίπης ήταν ασυνήθιστα χαμηλή σε όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2020-2021 τόσο στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, όπως οι μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί όμως όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι για την περίοδο 2021-22 είναι ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών γρίπης, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 θα χαλαρώσουν.

Η περίοδος της γρίπης καταγράφεται συνήθως το φθινόπωρο και τον χειμώνα, με τη δραστηριότητα της γρίπης θα φτάνει στο αποκορύφωμά της, μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

«Μία συνεχιζόμενη προσοχή στον εμβολιασμό κατά της γρίπης είναι ουσιαστικά σημαντική, επειδή παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά της γρίπης ήταν γενικά χαμηλά την προηγούμενη περίοδο, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα συμβεί το ίδιο στη νέα χρονιά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, ο Γκρεγκ Σάλιβαν ανώτερο στέλεχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων Seqirus, θυγατρική της εταιρείας βιοτεχνολογίας CSL Ltd που έχει την έδρα της στην Αυστραλία, ανακοίνωσε χθες ότι έχει αρχίσει τις αποστολές εμβολίων γρίπης στις ΗΠΑ και μπορεί να αποστείλει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της, για την επερχόμενη περίοδο της γρίπης. Η ίδια εταιρεία, κατά την τρέχουσα περίοδο προσφέρει τρεις τύπους εμβολίου κατά της γρίπης, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από τα βρέφη ηλικίας έξι μηνών, μέχρι τους ενήλικες 65 ετών και άνω.

Πηγή: patrastimes.gr