Στο μάτι του «κυκλώνα» θα βρεθεί σύμφωνα με όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα Ηλεία και Αχαία καθώς και τα δύο νησιά του Ιονίου Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.

Η επερχόμενη κακοκαιρία, η οποία θα πλήττει την περιοχή από αύριο Πέμπτη, σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Προστασία, ενώ στην έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (σήμερα» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε τα μέτρα για την προστασία των κατοίκων στις περιοχές που θα πληγούν αλλά και το σχέδιο άμεσης επέμβασης των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτά στους νομούς της Δυτικής Ελλάδας και στα δύο νησιά (Ζάκυνθος και Κεφαλονιά), όσοι  βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή κοντά υπάρχουν χείμαρροι και ακτές να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν σε συγγενείς ή φίλους.

  • Να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους.
  • Να μη διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Η Πυροσβεστική , θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

Πηγή: patrastimes.gr