Όσες πίνετε καφέ γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν λίγα πράγματα στη ζωή τόσο υπέροχα όσο το πρώτο φλιτζάνι της ημέρας, ενώ πολλές είναι εκείνες που αναγνωρίζουν τον καφέ ως το απόλυτο ποτό που καθιστά δυνατές τις εργάσιμες ημέρες τους. Ωστόσο, ο καφές σε οποιαδήποτε μορφή του -κόκκους, αλεσμένος, εκχύλισμα-αποτελεί μια μαγική ουσία ακόμη και για την περιποίησή σας. Δείτε παρακάτω τα οφέλη του για το δέρμα και πώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας.

Αντιοξειδωτική δράση

Συνήθως συσχετίζουμε αντιοξειδωτικά με ισχυρές τροφές όπως τα μυρτίλα και άλλα βακκίνια ή το ρόδι, αλλά αποδεικνύεται ότι ένα φλιτζάνι καφέ αποτελεί μια ισχυρή δόση αντιοξειδωτικών με καταπληκτικά οφέλη για τη συνολική υγεία του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από την ζέστη, το φως, τη ρύπανση και τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Η αντιοξειδωτική δύναμη του καφέ -φλαβονοειδή- απελευθερώνεται όταν παρασκευάζεται, γι’ αυτό για να αποκομίσετε τα οφέλη του καλύτερα να τον πιείτε.

Ιδανικός για τα οιδήματα

Όταν εφαρμόζεται τοπικά μέσω μιας κρέμας ματιών, η καφεΐνη βοηθά στη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια περιορίζοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή. Πρόκειται για ένα αρκετά κοινό συστατικό στα συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα, ωστόσο, με προσωρινά αποτελέσματα.

Τέλειο απολεπιστικό

Όχι μόνο οι κόκκοι καφέ είναι ιδανικοί για να παρασκευάσετε στο σπίτι σας ένα φυσικό και οικονομικό πίλινγκ σώματος, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό χωρίς να είναι σκληρό για το δέρμα σας. Πολλά φυσικά απολεπιστικά, όπως η ζάχαρη ή η άμμος, ναι μεν κάνουν καλή δουλειά, αλλά δεν είναι τόσο απαλά. Αντιθέτως, ο μαλακότερος αλεσμένος καφές μπορεί φυσικά να απολεπίσει το νεκρό δέρμα, αφήνοντάς το μεταξένιο και λείο χωρίς ερεθισμούς.

Ηρεμεί το δέρμα

Αν και φαίνεται αντιφατικό δεδομένης της διεγερτικής του φύσης, ο καφές στην πραγματικότητα μπορεί να ηρεμήσει το κόκκινο δέρμα χάρη στα ίδια αντιοξειδωτικά που το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση.

Προσφέρει λαμπερή όψη

Με τον τρόπο που ο καφές σας ξυπνάει το πρωί, μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας. Όταν εφαρμόζεται ως μάσκα προσώπου οι διεγερτικές ιδιότητες του καφέ μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή, φωτεινή και ζωντανή.

Πηγή: patrastimes.gr