Δεν… κράτησε για πολύ η διαπαραταξιακή συνεργασία που είχε εγκαινιαστεί στο Δήμο Αιγιάλειας, καθώς τρεις αντιδήμαρχοι και όλα τα μέλη της παράταξης Ψυχράμη «Ποιοτική Αιγιάλεια» που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προκαλώντας σοβαρό «ρήγμα» στη δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Ευστράτιος Βαρδάκης και οι σύμβουλοι, Παναγιώτης Μάρκου, Παναγιώτα Γκρέμου- Γούσα και Χριστίνα Πλατάνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης που μέχρι σήμερα κατείχαν στον Δήμο Αιγιαλείας, διαπιστώνοντας πως η διεύρυνση συνεργασιών και η αξιοποίηση της απλής αναλογικής δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική κουλτούρα του Δημάρχου, Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Όπως αναφέρουν «η κατ’ επανάληψη αυταρχική, μη προοδευτική και ξεπερασμένη αντίληψη διοίκησης που υιοθετεί ο δήμαρχος, δεν είναι ταυτόσημη με τις θέσεις των μελών της και δεν είναι αποδεκτή από την «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», αφού αποδεικνύει απαξίωση του νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, που επιδιώκει συναινέσεις και συνεργασίες για την επίλυση των ζητημάτων του Δήμου προς όφελος των δημοτών.

Τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», μετά από εννέα μήνες άκαρπης προσπάθειας για μεταστροφή της προσωπικής πολιτικής του Δημάρχου σε ουσιαστική πολιτική συνεργασίας και σεβασμού των συνεργατών του, αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πολιτική του κ. Καλογερόπουλου, καθώς αποδεδειγμένα διαπίστωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, λαμβάνοντας μόνος του αποφάσεις για καίρια ζητήματα, αδιαφορώντας για τις προτάσεις και θέσεις τους. Δηλώνουν δε πως θα συνεχίσουν, διαμέσου της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», να αγωνίζονται έντιμα και με αξιοπρέπεια για την προκοπή του Δήμου, με ξεκάθαρη θέση και προτάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Πηγή: patrastimes.gr