Για  «στρεψοδικία» και επιχειρηματολογία η οποία βρίθει αντιθέσεων και αντιφάσεων, διανθισμένη με Μακαρθικό αντικομμουνισμό ,κατηγόρησε το μέτωπο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή του Δημάρχου Κ. Πελετίδη και του προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Π. Μελά , ως προς την μη υλοποίηση απόφασης για τη διαχείριση του νερού από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου , ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, στη διάρκεια της παρέμβασής του κατά την συζήτηση του θέματος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πετρόπουλος  ανέφερε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της ενιαίας χωρίς αρχές αντιπολίτευσης  και εννοώ όλους όσους συμμετέχετε σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης του πρωτοφανούς φιλολαϊκού έργου της Δημοτικής Αρχής, επιχειρείτε σήμερα  με μια αδέξια στρεψοδικία περί της δημοκρατίας και των θεσμών, να κρύψετε την ουσία πίσω από τους τύπους, υποκρινόμενοι και καθιστάμενοι για μια ακόμη φορά ανακόλουθοι.

Την ουσία του ζητήματος την ανέλυσε επαρκώς εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής . ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και τους τύπους που προτάσσετε για να κρύψετε την αλήθεια τους κουρέλιασε η Αντιδήμαρχος Τασία Τογιοπούλου, καταδεικνύοντας ότι είναι κουρελιασμένο σελοφάν.

Θα επισημάνω λοιπόν μόνο τις αντιφάσεις που υποπέσατε :

Καταγγέλλετε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στο όνομα της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας, γιατί υλοποιούν την εκφρασμένη στις τελευταίες εκλογές θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού!

Δεύτερο κρούετε κώδωνα κινδύνου για πιθανή ιδιωτικοποίηση του φράγματος. Από ποιους? Από τις κυβερνήσεις? Ποιες κυβερνήσεις? Αυτές που στηρίζεται εσείς όχι εμείς. Δηλαδή πρώτα στηρίζεται κυβερνήσεις που όπως λέτε εσείς οι ίδιοι θα ιδιωτικοποιήσουν το φράγμα και μετά υποκρινόασαστε ότι είσαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του.

Ομολογείτε εμμέσως πλην σαφώς την έλλειψη πίστης σας στον λαϊκό παράγοντα, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, που μπορεί να ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές όταν είναι ενωμένο και αγωνιστικό.

Με την απειλή ότι οι κυβερνήσεις σας, με συνένοχους όλους εσάς που τις στηρίζετε, θα ιδιωτικοποιήσουν το φράγμα προσπαθήσατε να ρίξετε στην παγίδα τη Δημοτική Αρχή και τον Πατραϊκό λαό να πληρώσουν στα σίγουρα πάνω από 60 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018-26 (για τη συντήρηση, τη λειτουργία και την ολοκλήρωση του έργου) επιπλέον των 150 εκ. ευρώ που έχει ήδη πληρώσει ο Ελληνικός λαός γα την κατασκευή του.

Επειδή δεν έχετε πολιτικά επιχειρήματα επί του θέματος της συζήτησης μας επιχειρήσατε ατυχή ανάλυση  του Μαρξισμού – Λενινισμού που δεν θα σχολιάσω γιατί είναι παιδαριώδης και μυρίζει μουχλιασμένο μεταπολεμικό Μακαρθικό αντικομμουνισμό, είναι παλιά καραμέλα που έχει λιώσει.

Επειδή όμως ξυνόσαστε στη γκλίτσα του τσοπάνη θα σας πω πια είναι η δημοκρατία που επαγγέλεσθε :

Είναι η δημοκρατία της ραγδαίας αυξανόμενης ανεργίας

Των συνθηκών εργασίας γαλέρας

Της ανασφάλιστης μαύρης εργασίας

Της φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου

Είναι η δημοκρατία των σκουπιδοτενεκέδων που προστρέχουν όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας μετανάστες κι έλληνες για να βρουν αποφάγια και κανένα μισολιωμένο παπούτσι.

Η δημοκρατία της ταχυδακυλουργικής αλλαγής αποτελέσματος δημοψηφίσματος

Των άθλιων σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, που εμείς τα φτιάχνουμε, λειτουργικά και όμορφα για να τα χαίρονται η νεολαία και οι εργαζόμενοι

Του διάτρητου συστήματος υγείας, της εμπορευματοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών και της Παιδείας και του Αθλητισμού που είναι στην αρμοδιότητα μου. Πενήντα ευρώ το μήνα πληρώνει ένα παιδί για να αθληθεί στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αυτή είναι η δημοκρατία σας, της λοβιτούρας και της ρεμούλας, των χρηματισμών, των επίορκων και των σκανδάλων, για τα οποία αλληλοχωνόσαστε στις φυλακές

Είναι οι φαλιρισμένες τράπεζες που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη και δεν βγάζετε άχνα για αυτό

Η απαγόρευση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και η υποστελέχωση των δήμων και των κοινωνικών υπηρεσιών

Η πρόσδεση στο άρμα των  γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ με την κατασκευή της East Med, που βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα και την πόλη μας ειδικότερα. Γι αυτό καλοδεχόσαστε τον Πάιατ κι έχετε και το θράσος να μας βάζετε και χέρι που τον χαρακτηρίσαμε non grata persona

Είναι οι απολύσεις και η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των εργαζομένων

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι η δημοκρατία σας.

Κι όσα από αυτά χωράνε στους θεσμούς του αστικού κράτους σας τα κάνετε θεσμικά και για όσα δεν χωράνε φτιάχνετε νέους αντιλαϊκούς αυταρχικούς θεσμούς όπως η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ξαμολάτε τα ΜΑΤ να τα επιβάλλουν, χτίζεται αστυνομικό κράτος, , τα επιβάλλεται με τη βία, που στα χέρια των φασιστικών τραμπούκικων αποφύσεων σας παίρνουν κτηνώδη μορφή και φτάνουν ακόμη  και στις δολοφονίες από τον Γρηγόρη Λαμπράκη μέχρι τον Παύλο Φύσσα.

Πηγή: patrastimes.gr