Η ΑΦΗΣ Γιορτάζει 20 Χρόνια Και Δίνει Έμφαση Στην Ανακύκλωση Μέσω Εκπαίδευσης Και Ευαισθητοποίησης

Η ΑΦΗΣ Γιορτάζει 20 Χρόνια Και Δίνει Έμφαση Στην Ανακύκλωση Μέσω Εκπαίδευσης Και Ευαισθητοποίησης

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια λειτουργίας το 2024, η ΑΦΗΣ έχει ζήσει την συνεχή μεταβολή της ελληνικής βιομηχανίας ανακύκλωσης, ανταγωνιζόμενη τις προκλήσεις μιας ταχέως εξελισσόμενης κοινωνίας. Παρά την αυξημένη προσβασιμότητα και τους πόρους, η ανακύκλωση παραμένει μια διαδικασία που πολλοί θεωρούν δύσκολη. Το δημόσιο ενδιαφέρον για την ανακύκλωση έχει αρχίσει να αυξάνεται, με τους πολίτες να ζητούν από τις εταιρείες να αναλάβουν τις περιβαλλοντικές τους υποχρεώσεις.

Η ΑΦΗΣ, εστιάζοντας στην επικοινωνία μέσω ψηφιακού marketing και εκπαιδευτικών δράσεων, έχει κατορθώσει να προσεγγίσει πολλούς πολίτες με αποτελεσματικό τρόπο. Η πιο πρόσφατη καμπάνια της, που βασίζεται σε έρευνα κοινού για την ανακύκλωση, έχει δώσει θετικά αποτελέσματα, με 75.000 σημεία συλλογής σε εθνικό επίπεδο και επιτυχείς συνεργασίες με σημαντικά καταστήματα.

Ανάμεσα στις ενέργειές της, η ΑΦΗΣ έχει επισημάνει την καμπάνια των δικαιολογιών, που τονίζει την εύκολη προσβασιμότητα των κάδων, καθώς οι περισσότερες δικαιολογίες για την έλλειψη ανακύκλωσης είναι αβάσιμες. Η καμπάνια αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη δημόσια κάλυψη, φτάνοντας και στη μεγάλη οθόνη μέσω συνεργασίας με τα Village Cinemas.

Η Σχολική Επιβράβευση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΑΦΗΣ, όπου πάνω από 800 δημοτικά σχολεία συμμετείχαν και συνέλεξαν σχεδόν 50 τόνους μπαταριών προς ανακύκλωση. Επιπλέον, μέσω συνεργασιών με καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ, η ΑΦΗΣ επιβραβεύει τους πολίτες που ανακυκλώνουν, προσφέροντας κληρώσεις και προγράμματα όπως το REACT, που συνδέει την ανακύκλωση με τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Η επικοινωνία, ως κομβικό στοιχείο στην ανακύκλωση, μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ δράσεων και αποτελεσμάτων, επιτρέποντας στους πολίτες να γίνουν ενεργά μέλη της προσπάθειας για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Η ΑΦΗΣ στοχεύει να συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις της με τους πολίτες και τους φορείς, με ορίζοντα την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πηγή: naftemporiki.gr