Η Ιστορική Έξοδος Ιδιωτών Αστροναυτών στο Διαστημικό Κενό από την Αποστολή Polaris Dawn[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lD1ixTr4JWY[/embed]

Η Ιστορική Έξοδος Ιδιωτών Αστροναυτών στο Διαστημικό Κενό από την Αποστολή Polaris Dawn[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lD1ixTr4JWY[/embed]

Η αποστολή Polaris Dawn συνεχίζεται, με το πλήρωμά της να αποτελείται από τέσσερις ιδιώτες. Δύο από αυτούς έκαναν ιστορική έξοδο στο διαστημικό κενό την Πέμπτη, αποτελώντας τους πρώτους μη επαγγελματίες αστροναύτες που πραγματοποίησαν τον λεγόμενο «διαστημικό περίπατο». Αν και δεν κινούνταν πέρα από τη θέση τους, θεωρούνται οι πρώτοι απλοί πολίτες που βίωσαν τις συνθήκες του Διαστήματος εκτός ενός διαστημόπλοιου ή σταθμού.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζάρεντ Αίζακμαν ήταν ο πρώτος που βγήκε από το ειδικά τροποποιημένο σκάφος. Ο Αίζακμαν χρηματοδότησε την αποστολή μέσω της SpaceX, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, που περιλαμβάνει όχι μόνο την έξοδο στο Διάστημα αλλά και μια σειρά επιστημονικών και τεχνολογικών πειραμάτων.

Θέλοντας να προσθέσει μια καλλιτεχνική πινελιά στην αποστολή, η Σάρα Γκίλις, μηχανικός της SpaceX, ακολούθησε τον Αίζακμαν στην έξοδο στο διαστημικό κενό. Μια ημέρα μετά, οι υπεύθυνοι της αποστολής δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο η Γκίλις παίζει βιολί μέσα στο διαστημόπλοιο, ερμηνεύοντας το μουσικό θέμα από την ταινία Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει, δείχνοντας την πολυδιάστατη προσωπικότητά της.

Αυτό το βίντεο είναι τμήμα μιας καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων για το Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων St. Jude, η οποία έχει οργανωθεί γύρω από την αποστολή Polaris Dawn.

Πηγή: newsbomb.gr