Τη μετάθεση της έναρξης του προγράμματος “εξοικονομώ – αυτονομώ” για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής.

Ο κύριος Αϊβαλής στην επιστολή του επισημαίνει τα εξής:

Κύριε υπουργέ,

δυστυχώς για άλλη μια φορά, εν μέσω πανδημίας, γινόμαστε θεατές του παραλόγου. Το ΤΕΕ/ΤΔΕ, με τις χιλιάδες μέλη του, με απαρέγκλιτη υπακοή στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και σεβασμό στους συμπολίτες μας, τηρεί ευλαβικά τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την πολιτεία για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Από την άλλη όμως μεριά το Υπουργείο σας με τις αποφάσεις του αναγκάζει τους μηχανικούς να βρίσκονται σε μια συνεχή κίνηση εν μέσω πανδημίας «τρέχοντας» να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιοκτησίες των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας για τη διενέργεια των ενεργειακών επιθεωρήσεων ως βασικό προαπαιτούμενο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», καθώς επίσης και να συγκεντρώσουν πληθώρα δικαιολογητικών από διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα οποία δεν μπορούν να χορηγηθούν ηλεκτρονικά και ως εκ τούτου η δια ζώσης συναλλαγή είναι αναπόφευκτη ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη. Ας μην ξεχνάμε ότι στον δημόσιο τομέα ισχύει το καθεστώς της τηλεργασίας τουλάχιστον κατά 50% των εργαζομένων, ενώ παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό αυτό φτάνει και στο 100%.

Προφανώς και καταλαβαίνουμε τον προβληματισμό σας, την έντονη ανησυχία σας και την προσπάθεια σας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της μόχλευσης που θα δημιουργηθεί από το πρόγραμμα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα όταν οι συνθήκες που δημιουργούνται είναι άνισες από περιοχή σε περιοχή, δημιουργώντας και έριδες μεταξύ μας.

Ως επιστήμονες πρέπει πρώτοι, δίνοντας το παράδειγμα, να προστατεύουμε την δημόσια υγεία και να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας στη λήψη όλων των εξαγγελθέντων απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι να ενισχύουμε τον συγχρωτισμό με στόχο το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος.

Ως εκ τούτου  το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, σας καλεί να επανεξετάσετε την ενιαία μετάθεση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για το σύνολο της χώρας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

.

Πηγή: patrastimes.gr