Ανοικτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο ώστε να κατατεθεί νωρίτερα στη Βουλή η διάταξη που επιτρέπει στους οδηγούς αυτοκινήτων να πληρώνουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς, λόγω της πανδημίας.

Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να καταθέσουν -και μάλιστα ηλεκτρονικά- τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ γνωρίζοντας ότι μπορούν να κάνουν την (επίσης ηλεκτρονική) ανάκτηση ανά πάσα στιγμή μέσα στο έτος.

Συνήθως, η νομοθετική διάταξη που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα κατατίθεται στη Βουλή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Λόγω της πανδημίας, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς να καταθέτουν τις πινακίδες και να τις ανακτούν ακόμη και ύστερα από έναν μήνα πληρώνοντας αντί για το σύνολο των τελών κυκλοφορίας, τα δωδέκατα που αντιστοιχούν στους μήνες που θα κυκλοφορήσει το όχημα (11 δωδέκατα για τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο, 10 δωδέκατα για τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο κ.ο.κ.).

Πηγή: patrastimes.gr