Τι κι αν ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην Ευρώπη; Τι κι αν το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει αποδειχτεί πιο θανατηφόρο και πιο δύσκολα διαχειρίσιμο από το πρώτο; Αυτό δεν φαίνεται πως αποτελεί… καλό λόγο για τους σκιέρ και τους οπαδούς του αθλήματος, να χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις χιονισμένες βουνοκορφές της Ελβετίας.

Η Ελβετία, την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε πως τα χιονοδρομικά της κέντρα θα είναι ανοιχτά την περίοδο των γιορτών και μόνο υπό της πιέσης που της άσκησαν το Παρίσι, η Ρώμη και το Βερολίνο, αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στη χωρητικότητα των τρένων και των τελεφερίκ.

Ελβετοί, αλλά ενδεχομένως και πολίτες των γειτονικών χωρών, μετά από αυτή την απόφαση, δεν έχασαν την ευκαρία να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο στο Titlis. Το τοπίο, όπως φαίνεται και από το βίντεο είναι μαγευτικό, ωστόσο σε τέτοιους χώρους και λόγω της άθλησης, είναι δύσκολο να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό…

Οι αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας για τα χιονοδρομικά κέντρα

Θα είναι δυνατό το σκι τα Χριστούγεννα στην Ελβετία, όμως η χωρητικότητα στα κλειστά δίκτυα μεταφοράς όπως τα τρένα και τα τελεφερίκ θα είναι περιορισμένη, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, υπό την πίεση του Παρισιού, της Ρώμης και του Βερολίνου.

«Δεν υπάρχει γενικό όριο χωρητικότητας στις χιονοδρομικές πίστες. Αντιθέτως, σε όλες τις κλειστές εγκαταστάσεις μεταφοράς, δηλαδή τα τρένα, τους εναέριους καλωδιοκίνητους σιδηροδρόμους και τα τελεφερίκ, θα μπορούν να καταλαμβάνονται μονάχα τα δύο τρίτα των θέσεων», έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σε ένα δελτίο τύπου.

Το όριο αυτό θα εφαρμόζεται στις θέσεις των καθήμενων και των όρθιων επιβατών.

«Επιπλέον, οι πίστες του σκι και οι χιονοδρομικοί σταθμοί θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδια προστασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ζητά να τηρούνται σε κάθε περίπτωση οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η χρήση της μάσκας και ο σεβασμός της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα είναι υποχρεωτικοί στις ουρές αναμονής.

Η χρήση της μάσκας θα είναι επίσης υποχρεωτική σε όλους τους μηχανικούς αναβατήρες, περιλαμβανομένων των τελεσκί και των σκι λιφτ.

Για την κυβέρνηση, είναι απαραίτητο να ληφθούν αυτά τα μέτρα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης των μολύνσεων, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζεται, «υπάρχει φόβος ο αριθμός των κρουσμάτων να πάρει ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση των νοσηλειών τον Ιανουάριο του 2021».

Πηγή: patrastimes.gr