Μετά την εξασφάλιση του χώρου που θα στεγάσει την Κλινική και τις προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που έχουν ήδη δρομολογηθεί, το Υπουργείο Υγείας έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκηρύσσοντας τις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού.

Χθες, προκηρύχθηκαν τέσσερις θέσεις αναισθησιολογίας, δύο επιμελητών Β’ με εμπειρία στην καρδιοαναισθησιολογία και στην παρακολούθηση των καρδιοχειρουργημένων ασθενών που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ, και άλλων δύο επιμελητών Β΄ με εμπειρία στην καρδιοθωρακοχειρουργική ΜΕΘ.

Εντωμεταξύ, η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ Φωτεινή Φλίγκου αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση στελέχωση με προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» ενόψει και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, επισημαίνοντας την έλλειψη εντατικολόγων γιατρών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του ΠΓΝΠ.

Χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μετά την προκήρυξη του Υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, νοσοκομείο αναφοράς για τον SARS- CoV-2. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας για την μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝΠ- με 13 ενεργά κρεβάτια, πληρότητα που ξεπερνά το 150%, 6 κρεβάτια COVID ΜΕΘ και συμπαρακολούθηση πλέον των 4ων κλινών στη μονάδα αρνητικής πίεσης, καθώς και αντιμετώπιση όλων των βαρέως πασχόντων ασθενών  όλου του νοσοκομείου. Ας μας απαντήσει το υπουργείο υγείας και η 6η ΥΠΕ:

– Γιατί δεν προκηρύσσονται οι δυο οργανικές θέσεις εντατικολόγων;

*Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη, προ τριμήνου, προκήρυξη ιατρών ΕΣΥ, τη μία μέρα αναρτήθηκαν και την επόμενη, με ορθή επανάληψη, αποσύρθηκαν από τον πίνακα.

– Οι δύο θέσεις που προκηρύσσονται για τη νέα καρδιοχειρουργική μονάδα είναι νέες θέσεις ή οι οργανικές θέσεις της γενικής ΜΕΘ;

– Πως προγραμματίζεται η λειτουργία 17 κλινών (4ων νέων) +6 COVID ΜΕΘ, με 8 ιατρούς ΕΣΥ εκ των οποίων 1 προς συνταξιοδότηση;

Έχω ενημερώσει με πολλαπλά έγγραφα, τόσο την ΥΠΕ όσο και το Υπ. Υγείας, για την άμεση ανάγκη στελέχωσης της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και για την αναγκαστική μείωση κλινών ΜΕΘ, όταν ο απαιτούμενος αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν επαρκεί για την βέλτιστη αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα και ας στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό, ενόψει και του δεύτερου κύματος νοσούντων που μάλλον έχει αρχίσει…

*Να σημειωθεί ότι είμαι αρωγός σε κάθε ανάπτυξη νέων μονάδων, όχι όμως σε βάρος άλλων!»

Πηγή: patrastimes.gr