Έως τα τέλη του μήνα θα αρχίσουν να γίνονται τεστ αντιγόνων στα γαλλικά αεροδρόμια, όπως δήλωσε ο υπουργός της Γαλλίας αρμόδιος για τον τομέα των Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, με στόχο, με τη βοήθεια των τεστ, να εναρμονιστεί κυρίως την Ευρώπη το σύνολο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία είναι σήμερα λίγο διαφορετικά.

«Θα τα αρχίσουμε στα αεροδρόμια, κυρίως στις αναχωρήσεις προς προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ ή η Ιταλία, και στις αφίξεις από χώρες που είναι στο κόκκινο, έτσι ώστε να μην έχουμε πλέον ανθρώπους που επιστρέφουν στο γαλλικό έδαφος από χώρες που είναι στο κόκκινο χωρίς να εξεταστούν» είπε στο δίκτυο CNews. «Θα το υλοποιήσουμε αυτό ως τα τέλη Οκτωβρίου και στη συνέχεια υπάρχει η τάση όλο αυτό να αυξηθεί όταν δοθεί η έγκριση, είναι αξιόπιστο, ασφαλές και επιτρέπει να βελτιωθεί η ροή και η ασφάλεια των μετακινήσεων».

Οι μεγάλοι παράγοντες του τουρισμού, από τις εναέριες μεταφορές ως τα ταξιδιωτικά γραφεία και τον τομέα της εστίασης όπως και τον ξενοδοχειακό, ζήτησαν την Τετάρτη από την γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα γρήγορα τεστ για την COVID-19 στα αεροδρόμια για να διευκολυνθούν τα ταξίδια, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ.

Το δείγμα για ένα τεστ αντιγόνων, για το οποίο εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή θετική γνωμοδότηση η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS), λαμβάνεται από την μύτη με μια μπατονέτα, όπως συμβαίνει και με τα μοριακά τεστ, τα οποία δίνουν προς το παρόν τα πιο έγκυρα αποτελέσματα όσον αφορά τον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο τα τεστ αντιγόνων δεν απαιτούν ανάλυση σε εργαστήριο και το αποτέλεσμά τους μπορεί να γίνει γνωστό σε διάστημα 10 ως 30 λεπτών.

Χθες Πέμπτη, 17 από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, όπως και η Βρετανία, κατατάχθηκαν στις κόκκινες στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (ECDC).

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι το Παρίσι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτραπεί στις επιχειρήσεις που πήραν κρατικά δάνεια στη Γαλλία για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από την πανδημία της COVID-19 να τα αποπληρώσουν σε περίοδο δύο ετών αντί ενός.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δίκτυο BFM TV, ο Λεμέρ σημείωσε επίσης σήμερα ότι η Γαλλία θα θέσει σε εφαρμογή ένα «ασφαλιστικό πρόγραμμα πανδημίας» για τις εταιρείες εντός των προσεχών μηνών.

Πηγή: patrastimes.gr