Στα κράτη τα οποία προσφέρουν στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε τεστ με στόχο να διαπιστώνεται εάν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό προστέθηκε ο Παναμάς από την Κυριακή (18/10). Οι εν λόγω διαγνωστικοί έλεγχοι είναι πλέον διαθέσιμα στο κυριότερο αεροδρόμιο της χώρας.

Τα λεγόμενα αντίγονα τεστ με τη μέθοδο του ανοσοφθορισμού για τον εντοπισμό του κορονοϊού «Σοφία» (Sofia SARS Antigen Fluorescent Immunoassay tests) προσφέρονται για να αποτραπεί ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με την Quidel, την εταιρεία που παράγει το τεστ αυτό, η εξέταση δίνει αποτέλεσμα μέσα σε δεκαπέντε λεπτά.

Οι διεθνείς πτήσεις ξανάρχισαν προς και από τον Παναμά τη Δευτέρα 12η Οκτωβρίου.

Έκτοτε, έχουν υποβληθεί σε τεστ περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Γελίτσα Κάμπος, σύμβουλο της εταιρείας Jers Medical, η οποία έχει αναλάβει τη διανομή των εξετάσεων αυτών στον Παναμά.

Αξιωματούχος των παναμαϊκών υπηρεσιών υγείας διευκρίνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξ αυτών, περίπου 20 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί.

Ο Ραφούλ Αράμπ, ο διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Τοκούμεν στην πόλη του Παναμά, ανέφερε ότι τα τεστ θα κοστίζουν 50 δολάρια στους ταξιδιώτες που έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ που να έχει γίνει λιγότερες από 48 ώρες πριν.

Στον Παναμά ως αυτό το στάδιο έχουν καταγραφεί περίπου 2.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 125.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: patrastimes.gr