Στην επέκταση του επιδόματος θέρμανσης  και στο φυσικό αέριο όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ  του ΝΜ αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε πως «το επίδομα θέρμανσης είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της κυβέρνησης» αφού θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Οπως είπε υπάρχει σκέψη για την επέκταση του επιδόματος και σε άλλες μορφές όπως είναι το φυσικό αέριο. Για το πέλετ και τα καυσόξυλα είπε πως θα είναι εκτός γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε πως υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο. Ωστόσο, σε ερώτηση για το χάμηλό εισοδηματικό όριο που υπάρχει στο κοινωνικό τιμολόγιο άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να εξεταστεί το θέμα.

Αναδρομικά

Για τα αναδρομικά ανέφερε πως 1,4 δισ. ευρώ θα πληρωθούν από την άλλη Παρασκευή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. “Οι πόροι έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας”, είπε και επισήμανε ότι υπάρχουν και θα δοθούν τα χρήματα για τα αναδρομικά και για τους κληρονόμους.

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες ανέφερε πως μέχρι το 2027 “έχουμε συγκεκριμένο Προϋπολογισμό για να διαθέσουμε τους πόρους που χρειάζονται”.

Δάνεια και μικροπιστώσεις

Επανέλαβε πως από δάνεια έχουν ήδη δοθεί 6 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία και “προσδοκούμε να πέσουν άλλα 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους”.

Όσον αφορά τις μικροπιστώσεις των 25.000 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε τα κριτήρια για τους φορείς διανομής, είπε. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το κάνει και έχει ένα μέγιστο χρονοδιάγραμμα 4 μηνών η Τράπεζα της Ελλάδος για γνωμοδότηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, πρόσθεσε.

Πηγή: patrastimes.gr