Η αρμόδια υπηρεσία για τη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων στην Ινδονησία αναμένεται να δημοσιοποιήσει στις 10 Φεβρουαρίου το προκαταρκτικό πόρισμά της για τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η αναφορά θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Μεταφορών στην Ινδονησία (KNKT), όπως ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής της επιτροπής Σοερτζάντο Τζατζόνο μέσω γραπτού μηνύματος.

Το αεροσκάφος 737-500 της Boeing Co συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας αμέσως μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα στις 9 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων.

Οι ερευνητές εντόπισαν αμέσως και επεξεργάστηκαν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροσκάφους, ενώ απέστειλαν τμήματά του, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αυτόματης ρύθμισης ισχύος των κινητήρων, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για ειδική εξέταση και ανάλυση δεδομένων.

Οι δύτες δεν έχουν ακόμη ανασύρει τον καταγραφέα συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος, που καταγράφει τις συνομιλίες στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα στο αναφερόμενο αεροπορικό δυστύχημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr