Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η χώρα μας ξεπέρασε τους 2 εκατομμύρια τουρίστες, για κάθε μήνα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού υποστήριξε ότι η χώρα μας πήγε καλά το φετινό καλοκαίρι, κάτι που είναι σημαντικό καθώς ο τουρισμός στηρίζει μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν άνοδο στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

«Ξεπεράσαμε Ιούλιο και τον Αύγουστο, απ’ ό,τι φαίνεται, τους 2 εκατομμύρια τουρίστες. Αυτό είναι ελπιδοφόρο νέο καθώς η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέτοιος αριθμός σε μηνιαίο επίπεδο ήταν το 2019», ήταν τα λόγια του υπουργού στο Mega.
«Κερδήθηκε το στοίχημα του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού»

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην άνοδο που παρατηρήθηκε στον εσωτερικό τουρισμό. «Στην αρχή είδαμε κάποιες δυσλειτουργίες στους ελέγχους. Αργότερα δεν είδαμε αυτές τις δυσκολίες, υπήρχε έλεγχος στις μετακινήσεις. Υπάρχουν κάποιες περιοχές όπου υπάρχει έντονη νυχτερινή διασκέδαση», τόνισε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας κέρδισε το στοίχημα του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, αλλά αυτό δεν πρέπει να φέρει χαλάρωση. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς είναι η μόνη διέξοδος στην ελευθερία και στη ζωή όπως την ξέραμε πριν από την πανδημία.

«Ζούμε τη χρονιά της τελευταίας στιγμής. Η εικόνα που έχουμε είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και είναι θετική», είπε ο υπουργός Τουρισμού για την παράταση της τουριστικής περιόδου και τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο.

Πηγή: patrastimes.gr