Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη (14/1) ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διευκρινίζοντας πως δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για τους ταξιδιώτης που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid tests που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού προς της την πρόεδρο της Κομισιόν για πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε πως «έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα».

«Τεστ θα γίνονται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μένει να φανεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής αν θα γίνονται σε όλους» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Όσοι δε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα καθώς δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τους πόρους που είναι συγκεκριμένοι, σε περιπτώσεις που δεν συνιστούν κίνδυνο».

Θα είναι καλύτερο το καλοκαίρι του 2021
Εστιάζοντας στο καλοκαίρι του 2021 ο υπουργός Τουρισμού, εκτίμησε ότι αναμένεται να είναι καλύτερο στον τομέα του τουρισμού.

Σημείωσε ωστόσο ότι έχουν αλλάξει οι συνήθειες των καταναλωτών, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι 6 ή 8 μήνες πριν.

Πηγή: patrastimes.gr