Σε έναν ιδιαίτερο εορτασμό, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας να τηρούνται σε κάθε στάδιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης για τα 200 χρόνια από την 17η Μαρτίου του 1821 και το ξεκίνημα της Επανάστασης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον ρόλο και τη συμβολή της Μάνης στο ξεκίνημα, την εξέλιξη και, τελικά, την επικράτησης της Επανάστασης, τα διδάγματα για όλους μας από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του Αγώνα, τους δύο εμφυλίους πολέμους, αλλά και την αντιμετώπιση Αγωνιστών από το Νέο Ελληνικό Κράτος που ακολούθησε.

Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε στην ευκαιρία δημιουργικού αναστοχασμού για την πορεία της χώρας τα 200 χρόνια «που είναι ταυτόχρονα τιμή στους Αγωνιστές, που άφησαν το αποτύπωμά τους ανεξίτηλο στην Επανάσταση του ’21, αλλά και καθοριστική συνεισφορά στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των δυνάμεων του Ελληνισμού και αλληλεγγύης των γενεών, κάνοντας ειδική αναφορά στη γνώση της ιστορίας και τον ρόλο της Νέας Γενιάς. «Χωρίς τη νέα γενιά των Ελλήνων δεν υπάρχει κανένα αύριο για τη χώρα. Η Πατρίδα δεν έχει μέλλον χωρίς τη δημιουργική σκέψη και δράση της νέας γενιάς, χωρίς ουσιαστικό ρόλο των νέων στη δημόσια ζωή», σημείωσε.

«Γνώση, ενότητα, αλληλεγγύη ανάμεσα στις γενιές και υπεύθυνος πατριωτισμός είναι τα εφόδια και για τη σύγχρονη πορεία της Ελλάδας» τόνισε στην ομιλία του από την Πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη και πρόσθεσε: «Με υπεύθυνο πατριωτισμό ο οποίος είναι απέναντι σε κάθε μορφή στείρου εθνικισμού. Απέναντι και σε κάθε μορφή λαϊκισμού. Αλλά, απέναντι και σε κάθε δήθεν σύγχρονη τάση να υποτιμάται η πατρίδα».

«Η ειρήνη, η ελευθερία και η δημοκρατία που απολαμβάνουμε χάρη σε εκείνους, τους Αγωνιστές του ’21, οφείλουν να είναι και οι στόχοι όλων των Ελλήνων στον 21ο αιώνα», κατέληξε ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και Υφυπουργού Ναυτιλίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, των Βουλευτών Λακωνίας, Δαβάκη Παναγιώτη, Κρητικού Δημοσθένη και Αραχωβίτη Γιώργου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδας 2021, κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου.

Πηγή: patrastimes.gr