Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο έχει προετοιμαστεί σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Ως προς την προετοιμασία για την καθαριότητα των σχολείων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, που κανονικά λήγει σε 10 ημέρες, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Κεραμέως: Προαιρετική η μάσκα στα διαλείμματα, υποχρεωτική στην τάξη
Η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και όχι στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν τη μάσκα μέσα στις αίθουσες, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά θα μπορούν να την βγάζουν όταν βρίσκονται εκτός αίθουσας, δηλαδή στο προαύλιο, στα διαλείμματα και στην ώρα της γυμναστικής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, η κυρία Κεραμέως είπε ότι η μάσκα «είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών». Και συμπλήρωσε: «Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα δε θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα”.

Πηγή: patrastimes.gr