Τους κορμούς εσπεριδοειδών δέντρων που βρίσκονταν μέσα σε ένα αγρόκτημα στο Ράγιο Θεσπρωτίας μετέτρεψαν σε «καβάντζα» δυο Αλβανοί για να κρύβουν τις μεγάλες ποσότητες κάνναβης που είχαν εισάγει από την πατρίδα τους και σκόπευαν να τις συσκευάσουν και να τις διακινήσουν.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οργάνωσαν επιχείρηση μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και έκαναν έφοδο στο αγρόκτημα, έχοντας μαζί τους δύο σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών και περιπολίας. Έτσι, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ένα αλλοδαπό, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Μέσα στα δέντρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένους έξι ταξιδιωτικούς σάκους που είχαν μέσα 83 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 167 κιλών και 510 γραμμαρίων. Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν χαρτοκιβώτια, κολλητικές ταινίες και μαρκαδόρος που προορίζονταν για τη συσκευασία των ναρκωτικών, κιάλια για την επιτήρηση της περιοχής, ένα μαχαίρι, αλλά και τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι Αλβανοί στο διάστημα της διαμονής τους.

Ο αλλοδαπός, που δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που άσκησε σε βάρος του δίωξη για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Βρήκαν «αδέσποτη» κάνναβη και κοκαΐνη στα Τρίκαλα

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τους οδήγησαν σε μια περιοχή του νομού Τρικάλων, όπου βρήκαν κρυμμένες μια ακατέργαστης κάνναβης βάρους 540 γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή σκόνης, βάρους 9,5 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που τα είχαν κρύψει βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: patrastimes.gr