Θετική στον COVID-19 είναι η αρεοπαγίτης ανακρίτρια στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία είχε έλθει σε επαφή με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς νόσησε από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Παράλληλα, όμως θετικός στον COVID-19 ανιχνεύτηκε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και νυν προϊστάμενος της Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου (Σύρος) εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος. Πάντως, στον Άρειο Πάγο, τόσο από την πλευρά των δικαστών και εισαγγελέων όσο και από την πλευρά των δικαστικών υπαλλήλων, επικρατεί μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (3 Φεβρουαρίου 2021), είχε πάει στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν διευθυντής του γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογήρου, ο οποίος ανιχνεύτηκε στην συνέχεια θετικός στον COVID-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από την περασμένη εβδομάδα. Όπως έχει γίνει γνωστό η πορεία της υγείας του καλή και οι γιατροί εκτιμούν ότι σύντομα θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όμως, μόλις γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Καλογήρου ότι είναι θετικός στον COVID-19 τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα τόσο η κυρία Αλεβιζοπούλου όσο και η γραμματέας που συμμετέχει στις ανακρίσεις για την φαρμακοβιομηχανία, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Χθες, η κυρία Αλεβιζοπούλου ανέβασε πυρετό και είχε δύσπνοια. Κατόπιν αυτού επισκεύθηκε το νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» που εφημέρευε και οι γιατροί μετά από τις αναγκαίες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Της έδωσαν εξιτήριο και θα παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, τόσο η ίδια όσο ο άνδρας της και τα δύο παιδιά της. Σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης θα μεταβεί και πάλι στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής η γραμματέας των ανακρίσεων είναι αρνητική, μετά τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί, αν και εξακολουθεί να είναι σε καραντίνα η ίδια και τα μέλη της οικογένειας της.

Κατά συνέπεια οι ανακρίσεις για την σκευωρία της Novartis χρονικά θα «παγώσουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, θετικός ανιχνεύτηκε στον COVID-19 ο κ. Τσαλαγανίδης, η σύζυγός του και η κόρη του, όπως και ο κ. Πούλιος. Όλοι είναι σε καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση. Τέλος, θετική στον COVID-19 βρέθηκαν και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός, ο οποίος, πάντως, είναι μικρός.

Πηγή: patrastimes.gr