Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας ενημέρωσε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και πρόσθεσε πως τίθεται σε απομόνωση μέχρι να αναρρώσει.

«Έχω λίγο πυρετό (…) το θετικό αποτέλεσμα του τεστ δεν το περίμενα», παραδέχθηκε η κυρία Κάλας σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η 43χρονη πολιτικός διαβεβαίωσε ότι δεν έχει άλλα συμπτώματα της COVID-19 και γενικά αισθάνεται καλά. Σημείωσε ακόμη πως ειδοποίησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή τις τελευταίες ημέρες μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

«Παρακολουθώ στενά την πορεία της υγείας μου και θα μείνω στο σπίτι ωσότου αναρρώσω. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου από το σπίτι», ανέφερε η κυρία Κάλας.

Παρότρυνε τους συμπολίτες της να προσέχουν και να τηρούν τις συστάσεις, να φορούν μάσκα, να περιορίσουν τις επαφές και να τηλεργάζονται όσο περισσότερο είναι δυνατό, για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Η κυρία Κάλας, η οποία ανέλαβε το αξίωμα την 26η Ιανουαρίου, βρισκόταν σε καραντίνα ως την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο τέλος της απομόνωσής της ήταν αρνητικό.

Όπως ανακοίνωσε χθες το εσθονικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες διενεργήθηκαν 5.960 τεστ, εκ των οποίων 1.281 (το 21,5%) είχαν θετικό αποτέλεσμα

Ο μέσος αριθμός των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες έφθασε τις 1.465,26 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 19,5%, κατά την ίδια πηγή.

Μέχρι χθες είχαν ανοσοποιηθεί για τον νέο κορωνοϊό στην Εσθονία 138.543 άνθρωποι, εκ των οποίων 52.664 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση των εμβολίων τους. Η χώρα της Βαλτικής, που μετρά 1,3 εκατ. κατοίκους, έχει καταγράψει ως εδώ σχεδόν 85.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και κάπου 720 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: patrastimes.gr