Ένα θησαυρό κουβαλούσε στις αποσκευές του ο 57χρονος που συνελήφθη  από στελέχη του λιμεναρχείου της Πάτρας  με τη συνδρομή ανδρών της ασφάλειας Πάτρας για  παράβαση του Νόμου «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας».

Με το  συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων έγιναν  κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και έρευνες σε ιδιωτικά σκάφη ιδιοκτησίας του συλληφθέντος με τη συνδρομή στελεχών του κ.λ. Πειραιά των λιμεναρχείων Σαρωνικού,  Σίφνου καθώς και αστυνομικού σκύλου Κ-9.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν περισσότερα  των διακοσίων ενενήντα εννέα (299) νομισμάτων [δεκαέξι (16) χρυσά – ενενήντα δύο (92) αργυρά – εκατόν ενενήντα ένα (191) χάλκινα], τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ. έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας και βρέθηκαν αρχικά στην κατοχή του συλληφθέντα χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους, με σκοπό την μεταφορά και την εξαγωγή τους από την Ελληνική Επικράτεια,   ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι :

 -Ένα (01) πιστόλι τύπου GLOCK 19.

 -Τρεις (03) γεμιστήρες.

-Εκατόν εβδομήντα ένα (171) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

-Τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα

  ακατέργαστης κάνναβης (μ.β. 20,2 γρ.) .

-Πληθώρα νομισμάτων αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, οθωμανικά καθώς  και  σύγχρονης Ελλάδας.

-Είκοσι (20) μήτρες πιθανόν νομισμάτων.

-Τέσσερις (04) βυζαντινές σφραγίδες.

-Ένα (01)  χρυσό βυζαντινό νόμισμα σε μενταγιόν.

-Μια (01) εικόνα του Αγίου Γεωργίου, τέλη 19ου Αιώνα σε μεταξωτό πλαίσιο.

-Ένα (01) ζεύγος χρυσών ενωτίων.

-Ένας (01) βυζαντινός σταυρός πιθανόν λειψανοθήκη.

-Πληθώρα διαφόρων ιερατικών σκευών.

Πηγή: patrastimes.gr