Στο πένθος η Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας μετά τον ξαφνικό χαμό της 30χρονης εγκύου. Ο θάνατος της 30χρονης Μαρίας οφείλεται σε μαζική πνευμονική εμβολή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα aerasnews.gr η ιατροδικαστής Βασιλική Τσιόλα.
Η γυναίκα ήταν έγκυος στον έκτο μήνα και άφησε την τελευταία της πνοή τη Μεγάλη Παρασκευή μέσα στο σπίτι της, όπου και εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της.

Η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη, ενώ ο σύζυγός της, αδυνατεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Το μήνυμά του στα social media, κάτω από τη φωτογραφία της Μαρίας ραγίζει καρδιές.

«Αστέρι μου έρχονται όλοι κ μου λένε ζωή σε μένα. Πώς να ζήσω αστέρι μου χωρίς εσένα; Μιλάω καρδιά μου στο κινητό θέλω κάπου να τα πω. Αστέρι μου πάρε με καρδιά μου πάρε με σε ικετεύω να ξανά είμαστε μαζί», έγραψε.

Η κηδεία της 30χρονης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας τη Δευτέρας του Πάσχα, στις 12 το μεσημέρι.

Οργή στην τοπική κοινωνία
Η οργή στην τοπική κοινωνία ξεχειλίζει, καθώς υπάρχουν παράπονα για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrioniopress.gr, δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αλλά είναι ανοιχτό μόνο οκτώ ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωσή του, εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα μπορεί να μην χανόταν.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση διασώστη του ΕΚΑΒ, που μαζί με συναδέλφους του οι οποίοι έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα, κατέβαλαν δραματικές προσπάθειες για να σώσουν την άτυχη Μαρία.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή στην Κατούνα, “σταυρώθηκε” μια Μάνα με το αγέννητο παιδί της ως άλλος Χριστός. Η αδιαφορία όλων των υπευθύνων για το κέντρο υγείας που παραμένει κλειστό, καλά κρατεί… Κατά τα άλλα, καλό Πάσχα κε δήμαρχε, εμείς στην Κατούνα έχουμε πένθος πάλι…» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr