Πολλά ερωτήματα υπάρχουν για την αναστολή εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος,εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος εξήγησε τι θα γίνει με τις αναστολές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ανά κλάδο.

Παράλληλα ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο θέμα του ετεροχρονισμού των πληρωμών. Η πληρωμή των επιδομάτων των 534 ευρώ γίνεται με καθυστέρηση δύο μηνών, γεγονός που προκαλεί προβλήματα και θα πρέπει να το δει η κυβέρνηση.

Σχετικά με την πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία, μέχρι χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 28.000 αιτήσεις. Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα με τη βοήθεια του φορολογικού αναλυτή «Grant Τhornton» Κώστα Κουνάδη δόθηκαν οδηγίες της τελευταίας στιγμής για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Ποια είναι η προθεσμία (έως 31/8), τι δηλώνεται, τι γίνεται με τις πυλωτές. Επίσης τι προβλέπεται για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και για τις κατοικίες εκτός σχεδίου.

Νέα μέτρα ελάφρυνσης 4 δισ. για τις ζημιές του κοροναϊού

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα 4 δισ. για τις ζημιές από κοροναϊό σε νοικοκυριά, επαγγελματίες – εργαζόμενους.

Μεταξύ αυτών: Επιμήκυνση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, παράταση των επιδομάτων των 534 ευρώ, παράταση της επιδότησης για μισθούς και εισφορές, επέκταση της μείωσης ενοικίου 40%, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, παράταση του μειωμένου ΦΠΑ.

Πηγή: patrastimes.gr