Στην αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ, την επονομαζόμενη «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας», έδωσε μέρος των εξουσιών του ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να ελαφρύνει τον φόρτο εργασιών που αναλαμβάνει ο ίδιος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών από τη Νότια Κορέα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας είπε στους νομοθέτες της χώρας πως η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να μεταβιβάσει περισσότερη εξουσία στη μικρότερη αδελφή ενισχύει το επιχείρημα ότι τώρα είναι «de facto» δεύτερη στην ιεραρχία αλλά δεν σημαίνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι ακόμη η απόλυτη αρχή και ασκεί την απόλυτη εξουσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας. Όμως περισσότερες εξουσίες δεν έλαβε μόνο η Κιμ Γιο Τζονγκ αλλά και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα και στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Κορέας που ανέλαβαν περισσότερες ευθύνες σε μια προσπάθεια να απαλλάξουν τον ηγέτη του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ από τον μεγάλο φόρτο εργασιών, καθώς βρίσκεται στην εξουσία εδώ και εννιά χρόνια αλλά και για να τον προστατεύσουν από τις ευθύνες για οποιοδήποτε κυβερνητικό λάθος ή παράλειψη.

Ο Κιμ αντιμετωπίζει ένα «θερμό» καλοκαίρι καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με φονικές πλημμύρες που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες και προκάλεσαν σοβαρή έλλειψη τροφίμων ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει και την πανδημία του κορονοϊού. Σοβαρά είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα απόρροια της πανδημίας καθώς ήταν από τις πρώτες χώρες που έκλεισε τα σύνορά της. Επίσης, δεν απέδωσαν απτά αποτελέσματα οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ελάφρυνση των κυρώσεων για τμήμα του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ.

Εδώ και χρόνια η Κιμ Γιο Τζονγκ θεωρείται από τους σημαντικότερους ανθρώπους στο πλευρό του ηγέτη του καθεστώτος της Πιιονγκγιάνγκ ενώ έντονη είναι η φημολογία για την κατάσταση της υγείας του αφού παρά το βαρύ του πρόγραμμα και τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του, χάθηκε από τη δημόσια ζωή για εβδομάδες χωρίς επίσημη δικαιολογία. Επίσης, φέρεται να ακολουθεί πολύ ανθυγιεινό τρόπο ζωής, αφού είναι υπέρβαρος και μανιώδης καπνιστής και λάτρης του αλκοόλ, ενώ παράλληλα είναι και πολύ αγχώδης.

Πηγή: CNN, Πηγή φωτό: AP

Πηγή: patrastimes.gr